Matu pieaudzēšana - pieaudzēto matu kopšana

Vita Laicāne par pieaudzēto matu kopšanu

Matu pieaudzēšana Rīgā , pieaudzētie mati uz kapsulām, pieaudzētie mati uz plāksnītēm , Vita Laicāne

Pieaudzēto matu kopšana

Vita Laicāne par pieaudzēto matu kopšanu

Pieaudzēto matu kopšana notiek rūpīgāk. Bieži sievietes pieaudzē matus un iemācās arī savus dabīgos matus kopt saudzīgi, kā rezultātā ataug savi mati. Ikdienā tiek izmantoti saudzīgāki mazgāšanas līdzekļi un, matus ieveidojot, aizsarglīdzekļi pret karstumu. Arī krāsošanai un balināšanai jābūt saudzīgākai. Pieaudzētos matus var krāsot, bet nekādā gadījumā nevar gaišināt.

Krāsošana

Ejot uz frizētavu tonēt vai krāsot matus, vēlams izvēlēties meistarus, kas ir strādājuši ar pieaudzētiem matiem - tie mazgājot var sapīties daudz vairāk kā dabiskie un sliktākajos gadījumos tos vairs nevar izķemmēt.

Īpaši uzmanīgi jāveic sakņu balināšana, pieaudzēto matu kapsuliņas ir saudzīgi jāpārceļ un meistaram ir uzmanīgi jāstrādā, lai balinātājs netiek uz pieaudzētajiem matiem. Pēc matu apstrādes ar krāsu vai balinātāju, savienojuma vietas var kļūt trauslākas. Matus nedrīkst krāsot vai balināt, ja ir izveidojušās savēluma vietas, no tām nevar pilnvērtīgi izmazgāt krāsas vai balinātaja sastāvu.

Blondi pieaudzētie mati jau ir pabijuši balinātāju vannās pat līdz 14 dienām un nekādu papildus gaišināšanu neizturēs.

Maskas un kondicionieri

Arī makas un kondicionierus jālieto tā, lai tie neskar savienojuma vietas, pretējā gadījumā tie var vājināt savienojuma vietas un pieaudzētie mati slīdēs laukā. Maskas lieto vispirms kārtīgi nosusinot matus ar dvieli, pretējā gadījumā maska un kondicionieris sajaucas ar ūdeni, nav tik koncentrēts kā paredzēts lietošanai un zaudē savu iedarbību. Neatkarīgi no tā vai ir pieaudzētie mati vai savi dabiskie, maskas un kondicionierus nekad neliec uz saknēm vai galvas ādas. Mati ātri taukosies. Tikai garumā un matu galos, ne tuvāk kā 3-5cm no galvas, neskarot pieaudzēto matu savienojuma vietas.

Vita Laicāne par pieaudzēto matu kopšanu

Matu ķemmes pieaudzētiem matiem

Pieaudzētiem matiem ir speciālas ķemmes ar kurām var ķemmēt matus arī starp kapsulām. Parasta ķemme šīm vietām netiek klāt. Matiem krītot, tie mīl appiņķerēties ap kapsulām, speciālā ķemme palīdzēs šos matus izķemmēt laukā, neraustot pārējos. Pirmajās reizēs ķemmējot pieaudzētos matus ir nedaudz jāpierod, bet pēc tam tas ir vienkārši.

Pieaudzētie mati ikdienā

Guļot vēlams matus sapīt bizē, tas samazina iespēju nejauši izraut matus tiem uzguļoties, kā arī neļauj matiem sapīties pa nakti grozoties. Neiet gulēt ar slapjiem matiem, tie vieglāk sapiņķerējas, kā arī slapji mati ir smagāki un rada lielāku slodzi dabīgajam matam pie kura ir pieaudzēti, savukārt pats mats ir trauslāks un vieglāk nolaužams.

Pirtī un saunā ar kapsulām nevar iet - mati karstumā izslīdēs. Teipi ir nedaudz izturīgāki pret karstumu, bet ir jutīgi uz lielu sviedru daudzumu. Savukārt vannā drīkst iet, matus saņemot skaistā frizūrā uz augšu. Matus vēlams mazgāt tikai no augšas tekošā ūdenī.

Pieaudzēto matu veidi

Vita Laicāne par pieaudzēto matu kopšanu

Starp slāvu un dienvidslāvu matiem ir būtiska atšķirība un pareizāk būtu pieaudzēt matu tipu kāds ir pašai. Ja matu struktūra ir poraināka, tad izvēlas dienvidu matus kam arī ir poraināka struktūra. Bet gadās, ka meitenes atnāk un grib savādākus, piemēram slāvu mati ir gludāki un maigāki pret ādu. Ja sievietei ir jutīga āda, tad var būt svarīgi, lai mati ir zīdaināki un gludāki.

Ir arī lētā līnija, tā ātrāk nonēsājas, sadrūp un mati ir jutīgaki pret ārējiem apstākļiem un mazgāšanas līdzekļiem, kā arī veidošanu ar karstumu. Tai ir arī daudz vairāk ierobežojumi, lai varētu nēsāt. Tos parasti izvēlas jaunākas meitenes uz īsākam nēsāšanas laikam vai priekš atsevišķiem pasākumiem.

Es iesaku izvēlēties matus kurus var nēsāt ilgi, ar tiem ikdienā ir mazāk problēmu un rūpju, it īpaši tas attiecas uz blondajiem toņiem. Lētākie mati ir smalkāki un trauslāki, bieži ar pārklājumiem, kas ātri nomazgājas.

 

Raksts tapis sadarbībā ar Vitu Laicāni salonā helena.lv Avotu ielā 22, Rīgā.
Tālrunis pierakstiem un konsultācijām par matu pieaudzēšanu: +37122040000
Helena.lv facebook

Vairāk par Vitu Laicani un matu pieaudzēšanu mūsu iepriekšējā rakstā: Vita Laicāne par matu pieaudzēšanu