Vita Laicāne par matu pieaudzēšanu

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Matu pieaudzēšana ar kapsulām un plaksnītēm Rīgā

Vita Laicāne

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Esmu mācījusies matu pieaudzēšanu Stellinā 2007. gadā, double hair un keratīna tehnikā. Vēlāk Jūrmalā izmācījos arī par frizieri, galvenokārt tāpēc, lai mācētu profesiju, kurā ir viegli sākt strādāt jebkurā valstī.

Kopš tā laika ir izieti dažādi kvalifikācijas celšanas kursi un pieredzes apmaiņa ar meistariem, pilnveidotas tehnikas un apgūtas jaunas. Tādēļ es esmu viena no retajām frizierēm, kura savām klientēm piedāvā gan matu pieaudzēšanu, krāsošanu, galu pulēšanu, griešanu, gan keratīna taisnošanu un botoks procedūras, ja nepieciešams. Pilns serviss vienuviet.

Arī pati nēsāju pieaudzētos matus kopš tie parādījās - apmēram 20gadus.

Matu pieaudzēšanas veidi

Matus pieaudzē ar keratīna kapsulām, tās ar konektoru uzsilda un kā plastilīnu formē ar rokām, katru matu pareizi nošķirot pareizā virzienā un nostiepjot. Otra metode ir, izmantojot plāksnītes, jeb teipus - līmlenti, ar kuru matus pielīmē tuvu pie saknēm.

Tehniski pareizi pieaudzējot un izvēloties pareizu pieaudzēto matu apjomu, visas pieaudzēšanas metodes būs vienlīdz kvalitatīvas un saudzīgas pret dabiskajiem matiem.

Vidēji pieaudzēšanai nepieciešami 80g līdz 150g mati - tas ir atkarīgs no matu garuma, fizioloģijas - galvas izmēra, cik blīvi mati aug. Matiem uz kapsulām savām klientēm piedāvāju gan pieaudzēšanu uz nano izmēra kapsulām - 0.25 grami uz šķipsnu, mikro kapsulām - 0.5 grami uz škipsnu, gan standarta kapsulām - 1 grams uz šķipsnu. Kā arī pieaudzēšanu ar standarta 3cm plāksnītēm un neredzamajām.

Matu uzlikas - 'matu toperi'.

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Ļoti īsi mati mēdz būt cilvēkiem pēc slimošanas ar vēzi vai, ja ir bijis "ķīmiskais griezums", piemēram, neveiksmīgas balināšanas rezultātā, mati ir nodedzināti. Īsiem matiem var uzlikt arī matu uzliku, kuru var piespraust un tā turās ļoti labi. Tās ir dažādu veidu - gan lētākas, gan dārgākas; ar vai bez priekšējiem matiem; ar skalpa imitāciju vai sietiņu; dažādu izmēru un platumu.

Atkarībā no tā cik ilgi plānots nēsāt, matu uzlikas ir ar dažādas kvalitātes matiem.

Matu uzlikas tāpat kā pieliekamās astes var mazgāt tekošā ūdenī, nevar berzt. Var dabiski žāvēt, var ieveidot ar fēnu un aizsarglīdzekļiem un kopt tāpat ka savus matiņus.

Matu pieaudzēšanas procedūra

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Pirms matu uzlikšanas meistars izvērtē cik lielu smagumu dabiskie mati spēj noturēt, tāpēc vēlams pirms pašas pieaudzēšanas atnākt uz konsultāciju.

Atkarībā no pieredzes un klientes sajūtām, meistars palīdzēs izvēlēties labāko pieaudzēšanas tehniku, matu veidu un garumu.

Tāpat mati ir arī jāsagatavo no fabrikas uz pieaudzēšanai gataviem - kvalitatīvai pieaudzēšanai uz kapsulām, katra kapsula tiek pārkausēta un tajā iestrādāts keratīns. Keratīns nodrošina ka mati, tos ķemmējot, neizslīdēs laukā no kapsulas.

Keratīna kapsulas nelieku pie pašas galvas ādas, bet nedaudz zemāk, lai nakts laikā guļot tās nespiež uz galvas ādu. Tāpēc, īpaši pirmajās reizēs, iesaka likt mikro kapsuliņas - tās ir nejūtamākas un pie tām ir vieglāk pierast.

Praksē ir bijuši reti gadījumi, ka ir jāizvērtē vai vispār var pieaudzēt - ja mati jau ir ļoti bojāti un trausli, tos vispirms vajadzētu dabiski nedaudz ataudzēt - matam ir jābūt veselam vismaz 3cm garumā no saknēm.

Cik ilgi var nēsāt pieaudzētos matus.

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Matu pieaudzēšana ar kapsulām

Pieaudzētos matus uz kapsulām iesaka nēsāt līdz 3 mēnešiem. Agrāk nēsājām pusgadu, bet tik ilgi nēsāt neiesaka, jo dabīgie mati mainās un ataug un pieaudzētos matus vēlams laicīgi pārlikt augstāk atnākot uz matu profilaksi. Laicīgi atnākot uz profilaksi, šķipsna, pie kuras tiek piestiprināta keratīna kapsuliņa, vienmēr būs pietiekami stipra un dabīgie mati netiks bojāti. Ātrāk vēlams noņemt, ja mati sāk pīties. Smalku matu īpašniecēm sapinumi rodas ātrāk, šādiem matiem ir ieteicama biežāka apskate pie meistara un lielāka uzmanība nēsāšanas laikā, un profilakse tiek rekomendēta apmēram pēc 2 mēnešiem.

Matu pieaudzēšana ar plāksnītēm

Par matu pieaudzēšanu ar kapsulām un plaksnītēm.

Pieaudzētajiem matiem uz plāksnītēm profilaksi veic reizi mēnesī/pusotrā, atsevišķos gadījumos, ja lēni aug mati, to var darīt reizi 2 mēnešos, bet parasti pēc mēneša jau gribas teipus pacelt augstāk, tuvāk matu saknēm. Šādi pieaudzēti mati turas ar līmlenti-teipu, kura līp gan pie tīras ādas, gan arī matiem. Noņemot lieto eļļu vai spirtu saturošu līdzekli. Mati uz teipiem turās labi arī pie smalkiem matiem.

 

Vita par matu uzlikām TikTok

Raksts tapis sadarbībā ar Vitu Laicāni salonā helena.lv Avotu ielā 22, Rīgā.
Tālrunis pierakstiem un konsultācijām par matu pieaudzēšanu: +37122040000
Helena.lv facebook